Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Stadstornet klart för inflyttning– se bildspel

Två år efter projektstart flyttar nu de första hyresgästerna in i Stadstornet, Piteås nya landmärke och PiteBos toppmoderna hyresfastighet. 

I slutet av förra veckan stod den omtalade byggnaden i kvarteret Ekorren, mellan Sundsgatan och Prästgårdsgatan, formellt färdig. Alla hyresgäster har fått komma och titta på sin lägenhet i förhand och inflyttningen kommer att pågå under drygt en vecka efter ett i förväg bestämt schema.
– Vi har i princip inte haft några klagomål alls, alla är jättenöjda, säger PiteBos projektledare Lars-Ivar Sundström som gläds åt att Stadstornet står klart precis inom tidsramen.
– Det är komplexa system i ett så stort projekt och vi har jobbat ända in i kaklet med att få ihop allt men entreprenaden har gått helt enligt planerna.

_mg_9678

Med sina sexton våningar är Stadstornet Piteås högsta byggnad. Intresset för lägenheterna är stort och i dagsläget är 58 av 60 enheter uthyrda. Bostäderna håller mycket hög standard och i hyran inkluderas mycket som normalt inte brukar ingå. Varje lägenhet är utrustad med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Här finns en trädgårdsterrass med planteringar och grillplatser, ett hobbyrum för trä- och metallarbeten och en vallabod för vallning av skidor eller enklare målningsarbeten. Med enastående utsikt mot alla väderstreck finns på översta våningen en takterrass med trädäck samt en fullt utrustad festvåning och bastu med relaxrum som bokas gratis av alla hyresgäster.

Stadstornet är i huvudsak byggt av prefabricerade betongblock, stål och aluminium. Fastigheten är ellipsformat och en stor utmaning har varit att lösa alla unika detaljer då radien inte är likadan någonstans.
NCC har haft totalentreprenaden och enligt Lars-Ivar Sundström har samarbetet fungerat mycket bra.
– Projektet har löpt i samförstånd och alla inblandade har varit riktigt professionella. Vi är supernöjda med entreprenörernas jobb och med slutprodukten.

FAKTA Stadstornet

  • 16 våningar högt, rymmer 60 lägenheter, 46-148 m²: en 1:a, 19 st. 2:or, 19 st. 3:or, 20 st. 4:or samt en 5:a.
  • Alla lägenheter har inglasade balkonger (de flesta har två) samt diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.
  • Samtliga badrum/WC har kaklade väggar, golvklinker, vikbara duschväggar och handduksvärmare.
  • Kallgarage i två våningar med motorvärmare samt markparkering utomhus med motorvärmare.
  • Trädgårdsterrass med planteringar och grillplatser.
  • Takterrass på våning 16 där det även finns en festlokal med plats för upp till 50 personer samt bastu med relaxavdelning.

Foton från PiteBo