Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ny VD på PIKAB

Ett fotografi på Daniel Fåhræus.Ett fotografi på Daniel Fåhræus.

Foto: Maria Fäldt

Styrelsen i Piteå kommunföretag AB (PIKAB) har beslutat att förorda Daniel Fåhreus som ny VD. Daniel Fåhraeus kommer närmast från tjänsten som längdchef för Svenska Skidförbundet. Innan dess var han VD på det kommunala elbolaget PiteEnergi. Han efterträder Jan Jonsson som går i pension.

– Jag känner mig nöjd och glad över att en enig styrelse förordar Daniel till tjänsten som VD och ser fram emot ett gott samarbete. Vi har sökt en trygg och samtidigt utmanande ledare som tillsammans med dotterbolagen tar sig an uppdraget att utveckla Piteå och tycker att vi funnit detta i Daniel, säger Helena Stenberg, styrelseordförande i Piteå kommunföretag AB.

Daniel Fåhraeus långa erfarenhet från ett av PIKAB bolagen hoppas han ska vara tillgång i arbetet med VD-gruppen.

– För mig är det viktigt att skapa tillit och förtroende i de organisationer jag verkar. Det här jobbet ska bli spännande och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med PIKAB bolagen och kommunledningen för Piteås bästa. Jag är mån om platsen där vi bor och vill vara med och utveckla Piteå, vilket jag verkligen får chansen att göra i och med detta jobb, säger Daniel Fåhraeus.

Som person beskriver 53-åringen sig som nyfiken och målinriktad. Han ägnar fritiden till idrott och friluftsliv.

– Jag ger mig gärna ut på mountainbiken, springer eller åker längdskidor. Jag vill bo och verka i Piteå och nu känns det som jag kommer hem igen, säger Daniel Fåhræus.

Daniel Fåhraeus tillträder i höst, målbilden är den 1 oktober.

Kontakt:

Daniel Fåhraeus: 070-221 67 40
Helena Stenberg: 0911-69 60 01, 070-665 58 15