Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kvinna i vit tröja sitter i en grå fåtölj. Hon tittar in i kameran.Kvinna i vit tröja sitter i en grå fåtölj. Hon tittar in i kameran.

Foto: Maria Fäldt

Linda Rosén har utsetts till tillförordnad VD för Piteå Kommunföretag AB (PIKAB). Hon efterträder Daniel Fåhraeus som i sommar blir ny klubbdirektör för Skellefteå AIK.

Medan rekryteringen av Daniel Fåhraeus efterträdare pågår tar Linda Rosén över som tillförordnad VD under en övergångsperiod. Beslutet togs nyligen av styrelsen för Piteå Kommunföretag AB.
– Vi önskar Daniel Fåhraeus stort lycka till. Han har bidragit stort till utvecklingen av både koncernen och kommunen. Det känns samtidigt också bra att få välkomna tillbaka Linda Rosén som har stor erfarenhet från koncernen, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande i PIKAB.

Linda Rosén driver idag eget företag som verksamhets- och ledarskapsutvecklare.
Mellan 2020-2023 var hon VD för Piteå Näringsfastigheter.

Jag är väldigt tacksam över att ha fått förtroendet att för en övergångsperiod ta över efter Daniel Fårhaeus, som har gjort ett jättefint jobb. Mitt fokus ligger på bolagets dagliga drift under tiden rekryteringen av en ny VD pågår, säger Linda Rosén.

Uppdraget som tillförordnad VD är på deltid och övrig tid kommer Linda Rosén bedriva verksamhet i det egna bolaget. Hon tillträder 1 juni och uppdraget sträcker sig till och med årsskiftet.

För mer information, vänligen kontakta:

Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande i Piteå Kommunföretag AB
0911-69 60 01, 073-514 05 21
patric.lundstrom@pitea.se

Linda Rosén, tillförordnad VD, Piteå Kommunföretag AB
070-379 00 39
linda@rosenledarskap.se

Foto: Maria Fäldt