Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Han blir ny VD för Piteå Näringsfastigheter

Björn Lundberg blir ny VD för Piteå Näringsfastigheter och tillträder tjänsten vid årsskiftet.

– Vi har hållit ett högt tempo i rekryteringsprocessen och vi är mycket glada över att kunna presentera Björn Lundberg som ny VD på PnF. Björns erfarenhet och kompetens stämmer väl överens med de behov vi ser för VD-posten, säger Daniel Fåhraeus, VD för Piteå Kommunföretag AB, som lett rekryteringsgruppens arbete.

Med en gedigen erfarenhet från både fastighetsbranschen och byggbranschen känner sig Björn Lundberg redo för den nya rollen som VD för Piteå Näringsfastigheter. Närmast kommer han från RAWI fastigheter där han arbetat som fastighetschef i närmare tre år.
– Jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att tillsammans med alla kompetenta medarbetare fortsätta utveckla Piteå Näringsfastigheter, säger Björn Lundberg.

Bland Björn Lundbergs tidigare erfarenheter kan tio år som marknadsområdeschef på Riksbyggen nämnas. Han har även varit platschef på BD Bygg under ett antal år samt skadechef och skadereglerare på Folksam.
– Han är väl bevandrad inom fastighetsbranschen och vi känner oss mycket trygga med att Björn kommer att fortsätta utveckla PnF i positiv riktning tillsammans med både styrelsen och personalen, säger PnF:s styrelseordförande Patric Lundström.

Björn Lundberg har varit chef och ledare i många år. Nu får han möjlighet att förvalta och utveckla den sidan ännu mer.
– Piteå Näringsfastigheter har ett viktigt uppdrag för Piteå. Det känns jättebra att få komma till ett bolag som är så välfungerande och mina föregångare har lagt en jättefin grund. Det finns mycket bra att jobba vidare med, säger han.

För ytterligare information kontakta

Patric Lundström, styrelseordförande PnF
0911-69 60 01 och 073-514 05 21
patric.lundstrom@pitea.se

Daniel Fåhraeus, VD, Piteå Kommunföretag AB
070-221 67 40
daniel.fahraeus@pikab.pitea.se

Björn Lundberg
070-298 13 12
bjorn.lundberg@rawi.se