Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ett fotografi på Daniel Fåhræus.Ett fotografi på Daniel Fåhræus.

Foto: Maria Fäldt

Daniel Fåhræus blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey

Daniel Fåhræus har under de tre senaste åren varit verkställande direktör för Piteå Kommunföretag AB. Innan dess var han längdchef på Svenska Skidförbundet och det är möjligheten att återigen få arbeta nära idrotten som särskilt lockat.

Daniel har arbetat som ledare i mer än tjugo år och har bland annat haft rollen som vd för PiteEnergi under tolv år. Sedan 2020 har han varit VD för Piteå Kommunföretag AB, som har totalt sex helägda dotterbolag i AB PiteEnergi, Piteå Hamn AB, Piteå Näringsfastigheter AB, Piteå Renhållning & Vatten AB, AB Pitebo samt Piteå Science Park AB.

– Det är hedrande att bli tillfrågad om att bli klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey och jag ser det som en möjlighet jag måste ta. Jag har haft många fina år i Piteå kommun och trivs bra i mitt nuvarande jobb men jag lockas av utmaningen som klubbdirektörsrollen innebär, säger Daniel Fåhræus och fortsätter:

– Skellefteå AIK är en organisation som presterat på hög sportslig nivå i flera år men som vill framåt. Alla som jag pratat med i föreningen vill att verksamheten ska utvecklas vidare och bli ännu bättre. Det är en riktigt inspirerande miljö att kliva in i, avslutar Fåhræus.

– Daniel Fåhræus erfarenhet, driv och engagemang har varit starkt bidragande till utvecklingen i vår kommun. Daniel har varit en god representant för kommunen och har sett till kommuninvånarnas bästa i alla lägen, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande och även ordförande i PIKAB, och tillägger att han tycker att det är tråkigt för Piteå kommun att Daniel fattat det här beslutet men önskar honom lycka till i sin nya roll.

Daniel Fåhræus kommer att tillträda som ny klubbdirektör till hösten.

Mer information:

Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande (S)
e-post: patric.lundstrom@pitea.se
Telefon: 0911 69 60 01