Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Allhuset snart inom väggar och tak

Den yttre strukturen av Allhuset börjar ta form. Alla tak är på plats och just nu pågår arbetet med ytterväggarna. Enligt säkra källor ligger projektet helt inom tidsramen.

Allhuset, som växer fram i kvarteret Stadsvapnet mellan Storgatan och Prästgårdsgatan, byggs i fyra plan inklusive ett parkeringsdäck på källarnivå. Byggnaden kommer så småningom att sjuda av många olika aktiviteter. På marknivå mot Prästgårdsgatan flyttar Kultur och Fritid in med olika kulturella verksamheter. En av hyresgästerna blir Konsthallen som lämnar stadsbiblioteket. På samma plan men med ingång från Storgatan öppnas en pub och restaurang som även kommer att bedriva hotellverksamhet med reception i pubdelen och 28 hotellrum högst upp på plan 3. På andra våningen byggs kontorsytor för två tjänsteföretag.

Kurt Nilsson, fastighetschef vid Piteå Näringsfastigheter, berättar att allt fortlöper enligt tidsplanen. Just nu byggs träfasaderna som mot gågatan kommer att efterlikna det gamla PDOL-huset som fanns där tidigare, medan det blir en modernare utformning mot Prästgårdsgatan. Hela framsidan mot parken på innergården mot Kyrkbrogatan blir en glasad fasad som kommer att monteras längre fram

Slutbesiktning och inflyttning är planerad till mitten av mars 2015.